definitie accountmanager

Accountmanager wat is de betekenis en definitie.
Een accountmanager is iemand die fungeert als tussenpersoon bij de relatie tussen een organisatie of onderneming en klanten of potentiële klanten. Een accountmanager dient er dan ook voor te zorgen dat aan de behoeften van beide partijen wordt voldaan. In de verkoopwereld wordt over het algemeen een onderscheid gemaakt tussen twee soorten werkzaamheden voor accountmanagers namelijk de zogenaamde hunters en farmers vrij vertaald de jagers en de boeren. Laatstgenoemde accountmanager is vooral bezig om bestaande relaties met klanten te onderhouden.
accountmanager betekenis en definitie.
Indien je zelf nog een definitie of synoniem kent kan je deze onderaan deze pagina toevoegen. beroep intermediair tussen de klant en de organisatie die hij vertegenwoordigt b.v. bij een bank iemand die een cliënt adviseert over geldbelegging en andere geldzaken. Betekenis voor accountmanager toevoegen. Voeg in onderstaand formulier een betekenis van het begrip accountmanager toe. Velden met een ster zijn verplicht!
Sales vs. accountmanagement Accountmanagement.
Tags Accountmanagement discussie Joeri Willemsen marketing Sales strategische partner. Toen ik vandaag de krant las las ik een vacature over een nieuwe functie als accountmanager bij een redelijk klein lokaal bedrijfje. Dit verbaaste mij dus ben ik verder gaan lezen wat de functie precies inhoudt. Zoals ik al verwachtte werd niet de functie van accountmanager beschreven maar de functie van een gewone verkoper. Dat deed mij denken aan de langdurige en hardnekkige discussie die er momenteel gaande is over het verschil tussen accountmanagement en de klassieke sales. Deze blog geeft mijn mening en opvattingen weer over deze discussie. Het eerste knelpunt in de discussie is de opvatting van de begrippen.
Is een accountmanager een vertegenwoordiger? Tips Advies Ondernemingsdatabank.
Werken met een vennootschap. Home Advies Is een accountmanager een vertegenwoordiger? Advies toegevoegd op 4 maart 2011. Is een accountmanager een vertegenwoordiger? Stel u heeft een dienstenverlenend bedrijf en u heeft de key account manager van de salesafdeling ontslagen. Nu vordert hij een uitwinningsvergoeding. Dat kan toch niet dat is toch alleen voor handelsvertegenwoordigers denkt u. Toegang tot dit deel van. Tips Advies Ondernemingsdatabank is voorbehouden voor abonnees. Heeft u nog geen abonnement? Abonneer u nu voor onmiddellijke toegang tot alle adviezen.
Accountmanager Wikipedia.
Ga naar navigatie zoeken. Een accountmanager is de intermediair tussen de klant en de organisatie die hij vertegenwoordigt. Hij moet er daarom voor zorgen dat de klant krijgt wat hij wil en dat deze organisatie ook levert wat er is afgesproken. Van een accountmanager wordt vaak verwacht dat hij resultaatsgericht werkt en communicatief sterk is. Er bestaan vele soorten accountmanagers de meest gangbare zijn farmers en hunters. De farmers zijn goed in het beheren hoeden van bestaande klanten terwijl de hunters meer bedreven zijn in het binnenslepen van nieuwe klanten.

In nog maar weinig bedrijven wordt bewust aandacht besteed aan het delen van deze impliciete persoonsgebonden kennis. Hier ligt een belangrijke taak voor de accountmanager. Verbeke definieert in Ik netwerk dus ik besta vier waardetoevoegende activiteiten van de accountmanager waarbij de capaciteit om te netwerken en daarmee bij te dragen aan kennismanagement tussen organisatie en klant centraal staan. Sturen op resultaten en beloningsstructuur. Als gevolg van het ontbreken van voldoende managementinformatie is het soms onduidelijk wat de exacte resultaten van een key account management programma zijn. Het is lastig te bepalen welke kosten en opbrengsten toegerekend kunnen worden aan het accountmanagement programma. Enkele multinationals geven bijvoorbeeld aan dat een groot deel van de verkoop indirect via resellers plaats vindt.
Betekenis Accountmanager.
Je kunt ook zelf een definitie van Accountmanager toevoegen. Medewerker van een bedrijf die zich bij de verkoop/vertegenwoordiging concentreert op één of enkele afnemers vaak hele grote. Hierbij hebben zij tot taak het realiseren van een optimale en winstgevende samenwerking met hun accounts. Zij hebben een tweezijdige functie. Enerzijds vertegenwoordigen ze de producent bij de handel anderzijds trachte Bron ondernemersunited.nl. Functionaris die verantwoordelijk is voor een bevredigende en/of winstgevende relatie met een of meer accounts. Een accountmanager is de intermediair tussen de klant en de organisatie die hij vertegenwoordigt.
Accountmanager 4 definities Encyclo.
bij een bank iemand die een cliënt adviseert over geldbelegging en andere geldzaken Bron WikiWoordenboek. SpellingCorrect gespeld accountmanager komt voor in de Woorden. Letterlijk de beheerder van klanten die een zakelijke relatie hebben met een bedrijf. In verzekeringstermen is dit een buitendienstfunctionaris van een verzekeringsmaatschappij die voor zijn werkgever in een bepaald gebied de contacten onderhoudt met tussenpersonen die met deze maatschappij een rekening-courantverhouding hebben en hen op verlerlei.
Accountmanager.
U bent hier Home Beroep Economie en management Commercieel Account manager. Als accountmanager ben je verantwoordelijk voor een aantal klanten van je bedrijf of organisatie. Je denkt met deze klanten accounts mee en investeert op allerlei manieren in hen. Vaak word je daarbij ondersteund door een accountteam. Zo geef je aan je klanten advies over hoe zij bijvoorbeeld hun prestaties kunnen verbeteren of kosten kunnen besparen zonder dat de verkoop van een bepaald product of dienst uit jouw bedrijf daar direct bij ter sprake komt. Je vindt accountmanagers in bijna alle sectoren en branches van de maatschappij.

Contacteer ons

Op zoek naar definitie accountmanager?